Tweedehandsserres


De uitstraling van het nieuwe, de robuustheid van het oude
Een overwinning voor de natuur en uw portemonnee


Sinds begin jaren 90 is onze firma gespecialiseerd in het vermaken van industriƫle tuinbouwserres naar kleinere hobbyserres. Doordat we als basis gebruik maken van herbruikbare profielen en glasplaten spreken we hierbij van "tweedehands serres". In tegenstelling met wat voorgaande doet vermoeden werken we op een slimme manier ook met nieuwe materialen. Hierdoor combineren we de uitstraling van het nieuwe met de robuustheid van het oude. Hoe gaan we te werk? Grote industriƫle tuinbouwserres worden voor ons afgebroken waarbij we enkel de profielen hergebruiken die aan onze kwaliteitseisen voldoen. Voor het overige gebruiken we nieuwe profielen die speciaal voor ons worden gefabriceerd. Deze combinatie van herbruikbare en nieuwe materialen verwerken we tot wat wij noemen onze tweedehands serres.

img
- Wat wordt herbruikt en wat is nieuw?
1. Herbruikt:
o Onderbouw: Dit is het ganse geraamte dat zorgt voor de stevigheid. In tegenstelling tot onze concurrenten gebruiken wij een onderbouw die volledig uit gegalvaniseerd staal is opgebouwd in plaats van het lichtere en minder sterke aluminium.
o Dak: glaslatten, nok en bijhorende dakvensters. De dakvensters worden hierbij vermaakt zodat ze ofwel manueel of automatisch geopend kunnen worden.
o Glasplaten: 4mm dik tuinbouwglas (nieuw en veiligheidsglas verkrijgbaar als optie)

2. Nieuw:
o Betonnen fundatie bestaande uit betonnen palen en platen
o Aluminium zij- voor- en achtergevels
o Afdekrubbers zij-voor en achtergevels
o Deur
o Bevestigingsmaterialen
o Nieuw floatglas en veiligheidsglas verkrijgbaar als optie

img


- Wat zijn de voor en nadelen van een tweedehands serre ten opzichte van een nieuwe?
o Voordelen:
* Beste prijs/kwaliteit
* Steeds op stock, snel leverbaar, zo goed als onmiddellijk af te halen

o Nadelen:
* Niet verkrijgbaar met gekleurde profielen
* Moeilijker zelf te plaatsen
* Glas dient zelf versneden te worden bij zelfplaatsing in het geval er gekozen wordt voor 2dehands of nieuw standaard tuinbouwglas. Indien er gekozen wordt voor nieuw veiligheidsglas wordt wel al het glas op maat geleverd.
img